Koroner Kalp Sağlığı ve Bypass
Bir otoyolda olduğunuzu düşünün, önünüzde gerçekleşen bir kaza sonucu trafiğin tıkandığını hayal edin. Acil durum ekiplerinin yapacağı ilk şey araçları tıkanıklığın olduğu alanın etrafından yönlendirmek olacaktır. Bunun sonucunda gitmek istediğiniz yola tekrar girecek ve yolunuzun açık olduğunu göreceksiniz. Eğer By-Pass ameliyatına ihtiyaç…
Daha FazlasıAort Kapak Hastalığı
Aort Kapak Hastalığı, kalbinizin ana kan pompalama odacığı olan sol karıncık ile ana arter aort arasında bulunan kapağın düzgün şekilde çalışmamasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Aort kapak hastalığı bazen doğuştan gelen bir rahatsızlık olabilir ki buna konjenital kalp rahatsızlığı denir veya diğer sebeplerden ötürü ortaya çıkabilir. Aort kapak hastalığının…
Daha FazlasıMitral Kapak Hastalığı
Mitral kapak hastalığı, mitral kapakta yaşanan düzensiz durumları anlatan bir ifadedir. Bu kapak kalbinizin sol karıncık ile sol kulakçığı arasında yer alır. Kanın sol kulakçıktan sol karıncığa düzgün bir şekilde akmasını ve sol kulakçığa geri kaçmamasını sağlar. Mitral kapak düzgün şekilde çalışmadığında kalbiniz vücudunuz için gerekli olan…
Daha FazlasıDoğumsal Hastalıklar (Anevrizma)
Halk arasında “kalbin delik olması” olarak bilinen Atriyal Septal Defekt (ASD) kalbin üst odacıkları, kulakçıklar arasındaki duvarın tam olarak kapanmamasıyla ortaya çıkan konjenital (doğuştan gelen) kalp defektidir. Kalbin sol ve sağ taraflarını birbirinden ayıran duvar septum olarak adlandırılır. Bu duvarda büyük bir defektin bulunması…
Daha FazlasıRitm Sistemi Bozuklukları
Yetişkinlerde normal kalp atım hızı dakikada 60 ila 100 arasında değişir. Genellikle, dinlenme halinde düşük kalp atım hızı kalbin daha verimli çalıştığını ve kardiyovasküler sağlığın daha iyi olduğunu işaret eder. Örneğin, eğitimli bir atletin dinlenirken kalp atım hızı dakikada 40 civarındadır. Kalp atım hızınızı kontrol etmek için nabzınızı saymanız…
Daha Fazlası