Kalp Cerrahisi Sonrası Bakım Nasıl Olmalıdır?

Kalp Cerrahisi Sonrası Bakım Nasıl Olmalıdır

Kalp Damar Cerrahisi Sonrası Bakım

Kalp damar cerrahisi müdahalesinin başarısı, yapılan operasyonun komplikasyonsuz,  iyi geçmesinin yanı sıra hastanın ameliyat sonrası bakımlarının da eksiksiz tamamlanmasıyla bir bütündür. Tüm dünyada yaşamı tehdit eden sağlık sorunları arasında Kalp damar sağlığı hastalıkları birincil sırada yer almaktadır. Bu sebepten kalp damar cerrahisi hastalıklarıyla ne derece sıklıkla karşılaşıldığını ve hastalığın seyrinin, tedavi yöntemlerinin genel olarak bizler için ne kadar önemli olduğunus öylememize gerek yoktur.

Kalp hastalıklarında tedavi için birçok farklı yöntem uygulanırken aynı durum yapılan cerrahi müdahaleler içinde geçerlidir. Her hastalık kendine has tedavi, müdahale durumlarını içinde barındırır. Bir cerrahi müdahalenin başarısı operasyon sonrası bakımla tamamlanır. Doktorunuz ne kadar başarılı bir operasyon yapsa da, hasta bakımı sırasında yapılan bir aksaklık hastanın kötüleşmesine sebebiyet verebilir. Bu yüzden cerrahi sonrası iyileşme süreci ve akabinde hastanın kaliteli yaşamı tedavi sürecini oluşturur. Bu demek oluyor ki hastanede iyileşme sürecinden sonra hastanın kendisine nasıl baktığı da oldukça önemli.

Öncelikle, oluşabilecek hazımsızlık belirtilerini önlemek için sık sık ve yeterli miktarda yemek yenmelidir. Eğer doktorunuz uygun görüyorsa ameliyattan sonra bir diyetisyene başvurup “kardiyak diyet programı” uygulaya bilirsiniz. Bunun için Beslenme Uzmanı Gediz Us sizin için elinden geleni yapacaktır. Beslenme konsultasyonundan sonra diyet programınızı oluşturmanız gerekmektedir. Yemeklerden sonra doktorunuz uygun görüyorsa kısa yürüyüşler yapılmalıdır. Doktorunuzun verdiği ilaçlar uygun dozda ve uygun zamanda doğru bir şekilde alınmalıdır. Bazı durumlarda doktorunuz ilacın ömür boyunca kullanılmasını söylüyorsa bu konuda hassas davranıp ilacınızı kullanmalısınız.

Ameliyat sonrası kontroller ihmal edilmemelidir. Hastanın sigara kullanımı söz konusuysa hemen sigarayı bırakmalıdır. Aksi takdirde bazı durumlarda hastalık seyredip daha kötü sonuçlara sebebiyet verebilir. İyileşme sürecinde yaşadığınız tüm olumsuzlukları doktorunuzla paylaşmalı ve onun önerilerini dikkate almalısınız. Unutmayınız ki, hastalığınızın iyileşme süreci doktorunuzun başarısı kadar sizin de başarınızdır. Bu bir ekip işidir. Bu sebeple ihtisasına güvendiğiniz, alanında başarılı ve size özverili davranacağını bildiğiniz bir doktor seçmelisiniz. Kendinizi güvende hissetmeniz çok önemlidir.

Fikirleriniz bizim için önemli

Randevu Alın

Hızlı ve Kolayca Randevu Alın

İletişim 0212 291 11 11
ArabicEnglishGermanRussianSpanishTurkish